De website 'Project station Blankenberge' geeft u alle info over de werken en bereikbaarheid tijdens de opwaardering van de Blankenbergse stationsomgeving

Mensen met een mobiele beperking

Het tijdelijke station is voor iedereen vlot toegankelijk, ook voor mensen met een mobiele beperking. Voor hen werden enkele maatregelen genomen die het betreden van het station moet vergemakkelijken. Zo zijn er een aangepast toilet en een assistentiezuil voorzien, waar elke persoon met een mobiele beperking terecht kan.
Sowieso is er dienstverlening van NMBS voorzien voor de minder mobiele treinreiziger. Hierbij geven we u graag een overzicht.

Reizigers met beperkte mobiliteit

U kunt bij NMBS terecht voor gratis assistentie als je het moeilijk hebt om je alleen te verplaatsen. We helpen u graag aan boord van uw trein en uw eventuele begeleider reist zelfs gratis met u mee. Zo hebben we tarieven op maat voor iedereen. Ook in het station Blankenberge is er elke dag assistentie mogelijk en dit van de eerste tot de laatste trein. Reserveer tijdig uw assistentie en vraag deze minstens 24 uur op voorhand aan:

  • Log in op My NMBS en doe uw aanvraag online. Uw persoonlijke gegevens zijn op voorhand ingevuld en u kunt er uw vorige aanvragen zien.
  • Via het Contact Center op 02 528 28 28 (alle dagen open van 7 u. tot 21.30 u.).

Op de dag van uw reis meldt u zich 15 minuten voor het vertrek op het afgesproken ontmoetingspunt aan. NMBS biedt aan personen met een beperkte mobiliteit ook de mogelijkheid om een SMS te ontvangen ter bevestiging van hun assistentie. Deze dienst is volledig gratis en is beschikbaar voor reservaties voor assistentie die online worden aangevraagd of via het Contact Center (02 528 28 28, alle dagen van 7u. tot 21.30 u.). Om te kunnen genieten van deze volledig gratis dienst, vinkt u het hokje “Ik wens een bevestiging te ontvangen van mijn assistentie per SMS” aan bij uw online reservatie of bevestigt u het telefonisch aan de operator tijdens uw reservatie per telefoon.

Opgelet: vanaf 5 januari starten de werken bovengronds. U kan het station dan bereiken via de doorlooptunnel. Zie ook het plan bij fietsers aub.

Zorg ervoor dat uw op de dag van de reis minimum 15 minuten voor het vertrek van uw trein op de plaats van afspraak bent.

Wenst u meer informatie betreffende deze service?
www.nmbs.be en via het Call Center: 02 528 28 28

Volg je graag de vorderingen van project station Blankenberge?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte!