De website 'Project station Blankenberge' geeft u alle info over de werken en bereikbaarheid tijdens de opwaardering van de Blankenbergse stationsomgeving

Visie

Een stad is meer dan een verzameling stenen. Een stad wordt gemaakt door mensen. Ziehier de idee achter de rode draad “de Blankenbergse stadslobby”. De idee is immers dat nieuwe gebouwen een podium bieden voor de stad en haar gasten. Een station in een toeristische badplaats leent zich hier perfect toe. De stationsite is immers als multimodaal knooppunt (trein-trein-bus-fiets-wagen) één van de ontvangstruimten in Blankenberge. Een plaats waar bewoners, toeristen, recreanten, … elkaar ontmoeten.

Met het project “Blankenberge Stationsomgeving” wordt de stadslobby nieuw leven ingeblazen. Blikvanger wordt het nieuwe stationscomplex waar naast de stationsfuncties tevens twee hotels in worden gehuisvest. Dankzij de situering van de semi-publieke hotelfuncties (lobby, receptie, lounge, ontbijthoek) op het maaiveldniveau wordt de attractiviteit de klok rond verhoogd, wordt de functie als “stadslobby” versterkt. Of hoe het station meer is dan ‘slechts’ een op/afstapplaats. Eenzelfde filosofie wordt doorgetrokken in de nieuwe woonwijk langsheen de J. Vande Puttelaan waar auto’s letterlijk ondergronds gaan en bovengronds “slechts” ruimte is voor fietsers en wandelaars én publiek groen. Blankenberge? Meer dan ooit the place to be!

Met het nieuwe station wordt tevens een krachtig architecturaal statement gemaakt. De stationsite, an sich een desolate parkeervlakte en een deels leegstand station, is vandaag geen briefkaart waard. Dankzij het ontwerp van de internationaal geroemde architect Marc Corbiau krijgt één van Blankenberges meest prominente plaatsen zo een nieuw stedelijk front.  Vanzelfsprekend wordt de lat architecturaal ook in de nieuwe woonwijk hoog gelegd.

3D beeld station Blankenberge

Volg je graag de vorderingen van project station Blankenberge?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte!