De website 'Project station Blankenberge' geeft u alle info over de werken en bereikbaarheid tijdens de opwaardering van de Blankenbergse stationsomgeving

Stations: knooppunten van mobiliteit en zoveel meer

Stations zijn meer dan enkel plaatsen om de trein te nemen. In het station van vandaag kun je ook onthaasten. Je kunt er mensen ontmoeten, genieten van de gezellige drukte en een lekkere tas koffie drinken, er valt altijd wel wat te beleven. Het comfort gaat hand in hand met veiligheid en netheid. Stations worden steeds vaker ook culturele locaties, waar concerten en tentoonstellingen plaatsvinden. Dankzij het uitgebreide aanbod van handelszaken en diensten in de stations vind je er vaak wat je nodig hebt, zodat je dat onderweg kunt regelen. Zo win je tijd.

Een treinrit moet in een goed georganiseerde omgeving gebeuren, waarin de reiziger gemakkelijk zijn weg kan vinden, of je nu per tram, met de bus, de auto of de fiets komt, de overstap tussen de vervoermiddelen moet naadloos verlopen. En personen met een beperkte mobiliteit moeten zonder hindernissen tot op het perron kunnen geraken. Reizigers willen zelf kunnen kiezen hoe ze zich verplaatsen. Het openbaar vervoer moet dan ook slim kunnen worden gecombineerd met andere vervoersoplossingen.

Stations zijn bakens in de stad. Stationsbuurten bruisen van het leven en gonzen van activiteit. Het zijn aantrekkelijke plaatsen om te wonen of te werken. De nieuwe stations vallen op door de aandacht voor de omgeving. Stations zijn een fier visitekaartje voor de stad en een ideale startplek voor een ontdekkingstocht door stad of streek.

Het nieuwe Blankenbergse station sluit naadloos aan bij deze filosofie. Het centrale concept “stadslobby” zet de soort “homo sapiens” centraal. Weze het een “homo toeristicus” (die zich kan neervleien in een comfortabel hotelbed), “homo recreantus” (die een koffie komt slurpen in het nieuwe stationsbuffet alvorens hij naar de zeedijk trekt) of “homo economicus” (die pendelt naar z’n werk en ’s avonds aan de overdekte Kiss&Ride opgehaald wordt door partner-lief). Het nieuwe stationscomplex met haar strategische bundeling station – parkeergebouw – horeca biedt elkeen het geknipte forum.

3D beeld vooraanzicht station Blankenberge3D beeld vooraanzicht 2 station Blankenberge3D beeld vooraanzicht nacht station Blankenberge3D perron station Blankenberge

Volg je graag de vorderingen van project station Blankenberge?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte!