De website 'Project station Blankenberge' geeft u alle info over de werken en bereikbaarheid tijdens de opwaardering van de Blankenbergse stationsomgeving

Parking

De parking aan het station vormt momenteel eerder een desolate vlakte waar de beweging van wagens haast het enige teken van leven is. Deze parking wordt in een latere fase getransformeerd in een attractieve woonwijk. En de auto, die krijgt een state of the art parkeergebouw naar een hedendaags ontwerp van architect Corbiau.

Het parkeergebouw komt langs de Kerkstraat, de hoofdinvalsweg naar het stadscentrum. De goede locatie van het complex vermijdt een overbodige verkeersstroom van toeristen dieper in de stad. Treinreizigers, de tweede doelgroep, kunnen dan weer op een steenworp van de perrons vlot parkeren. .

De tijden van grijze betonnen parkeertorens in spiraalvorm zijn gelukkig voorbij. Het ontwerp van architect Corbiau past perfect in het totaalplan van de stationsomgeving. In zijn typische warm minimalistische stijl ontwierp hij een modern ogend baken met een subtiele verwijzing naar de Guinigi toren in het Italiaanse Lucca. Daar vormen 6 steeneiken bovenop een eeuwenoude toren een uniek beeld. Ook het parkeergebouw zal voorzien worden van een groene toets.

3D beeld parking 2 station Blankenberge3D beeld parking station Blankenberge

Volg je graag de vorderingen van project station Blankenberge?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte!