De website 'Project station Blankenberge' geeft u alle info over de werken en bereikbaarheid tijdens de opwaardering van de Blankenbergse stationsomgeving

Horeca

Een modern station met horecazaken vormt als het ware de verpersoonlijking van de stadslobby,  waar mensen de stad (mee)maken. Vanuit het Bourgondische karakter van de Vlaming is de combinatie station-horeca (2 hotels en vanzelfsprekend een stationsbuffet) immers geen verrassing. In bijzonder op straatniveau wordt zo een compleet nieuwe invulling gegeven aan het station. De hotellobby’s krijgen een prominente plaats in het totaalbeeld. De beweging en het licht in de hotellobby’s dragen bij tot het levendige karakter van de stationsite. Vergeet kortom het beeld van een station waar na sluitingstijd van de loketten geen kat meer op straat loopt.

Maar waarom komen er nu twee hotels in het stationsgebouw? Het aantal hotels nam de voorbije decennia zienderogen af. Waren er in 1975 nog 120 hotels in Blankenberge, dan waren dat er in 2011 slechts 50. Ondanks een toename van het gemiddeld aantal kamers per hotel (van 17 naar 25) nam het totale aanbod aan kamers af van meer dan 2000 in 1985 tot 1250 in 2011. De nieuwe stationsomgeving laat toe met deze trend te breken. Het project biedt ruimte aan twee nieuwe hotels onder franchise van Accor, namelijk Mercure Blankenberge en ibis budget Blankenberge.

3D beeld zwembad station Blankenberge

Volg je graag de vorderingen van project station Blankenberge?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte!